Menu

American Express luottokortit

American Express -luottokortit (tai Amex-kortit) ovat maailman suosituimpia maksuaikakortteja. Suurin syy tähän on Amexin pidempi koroton maksuaika, joka on 46 päivää (Visa- ja Mastercard-korteissa noin 30-45 päivää) sekä muut erikoisominaisuudet, joita kortin mukana tulee. Amexilla on muun muassa oma Cashpoints-ohjelma, mahdollisuus tilata lippuja tapahtumiin ennakkomyynnistä, ilmainen matkavakuutus ja niin edelleen. Ominaisuudet tosin näkyvät kortin normaalia kalliimman vuosimaksun muodossa.

Ehkä maailman suosituin maksuaikakortti

Max. luottorajayli 10,000€
Korotonta maksuaikaa46 päivää
Todellinen vuosikorko16,73%Maksuaikakortti runsailla ominaisuuksilla

Max. luottorajayli 10,000€
Korotonta maksuaikaa46 päivää
Todellinen vuosikorko31,94%Hyvä maksuaikakortti paljon matkustavalle

Max. luottorajayli 10,000€
Korotonta maksuaikaa46 päivää
Todellinen vuosikorko127,58%


Maksuaikakortti rikkaille ja kuuluisille

Max. luottorajaRajoittamaton
Korotonta maksuaikaa46 päivää
Todellinen vuosikorko13,51%American Express luottokortti lyhyesti

American Express on kelpo luottokortti, joka toimii noin 25 miljoonassa myyntipisteessä ympäri maailmaa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että se ei toimi yhtä monessa paikassa, kuin Mastercard tai Visa. American Express on juuri siitä syystä hyvä valinta toiseksi luottokortiksi, mutta pelkästään sen varaan ei kannatta laskea. Yhdysvalloissa se tosin toimii todella hyvin, mutta silti sielläkin Visa ja Mastercard tarjoavat kattavamman verkon myyntipisteitä ja automaatteja. American Express tosin tarjoaa muita kortteja parempia etuja ja kattavampia palkitsemisohjelmia. American Express luottokorttia haetaan suoraan American Expressiltä toisin kuin suurinta osaa muista korteista, joita myöntää pankit ja muut rahalaitokset.

  • 25 miljoonaa myyntipistettä ympäri maailmaa
  • Toimii lähes kaikissa maissa
  • Kortissa on mukana matkavakuutus
  • Erinomainen palkitsemisohjelma ja lisäedut
  • Luoton korko on Euroopan Keskuspankin viitekorko + 7%

 

Milloin on hyvä valita American Express?

American Express luottokortti on hyvä valinta, jos tekee lähes kaikki maksut kortilla. American Express tarjoaa erinomaiset bonusohjelmat, jolloin pisteiden kerääminen kannattaa. Kortilla saa myös paljon muita etuja, kuten konserttilippuja tai ylimääräisen matkavakuutusturvan. Kuukausimaksut tosin ovat huomattavasti muita kortteja suuremmat, joten lisäetuja kannattaa käyttää, jotta saa rahoilleen vastinetta.

American Express luottokorteissa on eroja

American Express korteissa on eroja. Suurimmat erot ovat luoton määrässä ja korttimaksuihin sekä kustannuksiin liittyvissä asioissa. Myös bonuspisteiden kertyminen eroaa eri korteilla ja esimerkiksi American Express Platinum kortilla maksettaessa yksi euro kartuttaa pistesaldoa 1.5 pisteellä, kun taas muilla korteilla pisteitä kertyy aina yksi piste jokaista kulutettua euroa kohti. Korttien kuukausimaksut ja muut korkoihin ja maksuihin liittyvät ehdot myös eroavat toisistaan. Niihin kannattaa tutustua paremmin korttia hakiessaan.

American Express vs Mastercard vs Visa

American Express tai tuttavallisemmin Amex ei oikein sovellu ainoaksi luottokortiksi sen rajoitetun käytettävyyden vuoksi. Ykköskortiksi kannattakin valita joko Visa tai Mastercard. Sen sijaan kakkoskorttina se on erinomainen, koska Amex tuo mukanaan hyviä etuja sekä palkitsevan pisteohjelman.