Menu

Pankkikortit (Debit)

Pankkikortti (tai Debit-kortti) on maksukortti ilman luotto-ominaisuutta. Se soveltuu hyvin päivittäisten maksujen suorittamiseen esimerkiksi ruokakaupoissa, ravintoloissa tai vaikka verkko-ostoksissa. Pankkikorttia voi hakea myös alle 18-vuotiaat henkilöt, joten se on vaihtoehto myös perheen nuorimmille käteisen korvaajaksi. Osa pankkikorteista on myös ns. Yhdistelmäkortteja, joissa on sekä Credit- että Debit-ominaisuudet. Kauttamme löydät suosituimmat pankkikortit mm. pankeilta kuten Nordea, Aktia ja N26. Tutustu ja hae korttia suoraan netissä.

Markkinoiden paras pankkikortti

Business luottokortti ilman vuosimaksua

Vuosimaksut0€
Ilmaiset nostokulut-
Todellinen vuosikorko0%


Muita suosittuja kortteja

Markkinoiden parhaita kortteja yritykselle

Vuosimaksut9,90€ / kk
Ilmaiset nostokulut
Todellinen vuosikorko0%


Loistava kortti paljon matkustavalle

Vuosimaksut16,90€ / kk
Ilmaiset nostokulut
Todellinen vuosikorko0%


Hyödynnä monipuoliset N26 edut

Vuosimaksut9,90€ / kk
Ilmaiset nostokulut
Todellinen vuosikorko0%Millainen kortti on pankkikortti?

Kertauksena vielä, eli pankkikortti kulkee myös nimellä debit kortti ja myös käteiskortiksi sitä kutsutaan. Käteiskortti nimi juontuu siitä, että sitä voi käyttää kuten käteistä. Sillä voi siis maksaa kaupassa ja toki nostaa rahaa automaatilta. Pankkikortilla maksettu maksu näkyy tilillä katevarauksena ja yleensä se veloitetaan muutaman päivän sisällä. Nykyään ennen suositut kansalliset kortit ovat oikeastaan hävinneet käytöstä kokonaan ja ne on korvattu myös kansainvälisesti toimivilla Visa Electron ja Maestro – korteilla. Näillä korteilla maksun varmistus onnistuu reaaliajassa eli jotta kortti toimii, tulee tilillä olla katetta.

Mikä on katevaraus?

Katevaraus tarkoittaa sitä, että tililtä varataan ostoksen suuruinen summa ja samalla toki tilin saldo tarkistetaan, jotta varmistutaan tilillä olevan tarpeeksi rahaa ostoksen tekemiseen. Joskus katevaraus ei näy heti ja maksut peritään muutaman päivän viiveellä, joten tilin ylitys on periaatteessa mahdollista, joskin todella harvinaista. Kannattaakin tosin olla tarkkana, koska tilin ylitys ei usein ole sallittua ja siitä saattaa joutua maksamaan ylimääräisiä maksuja.

Minua kiinnostaa debit kortti – Kuka sen voi saada?

Debit kortti tai tutummin pankkikortti on sellainen, jonka voi saada oikeastaan kuka tahansa, kenellä on tili pankissa. Yli 15-vuotias voi itse hakea korttia. Kunhan hakijalla siis on tili ansiotuloja varten, niin kortin saa. Vanhemmat voivat myös hakea korttia lapselleen.

Miksi hakisin pankkikorttia?

Pankkikortti on siitä turvallinen, että sillä voi kuluttaa vain sen verran, kun tilillä on rahaa. Luottokortilla sen sijaan voi käyttää luoton puolelta enemmän, kuin tilillä on rahaa. Luottokorteissa on toki hyvät puolensa ja esimerkiksi Bank Norwegianin kortista voit lukea lisää täältä. Kuten sanottua, niin pankkikortti toimii maksukorttina kaupassa, netissä ja rahaa voi nostaa kotimaassa ja ulkomailla automaatista, joka usein tosin maksaa. Jotkut pankit, kuten N26 pankki tarjoavat myös ulkomailla ilmaisia nostoja. Suomessa taas voi pankkikortista riippuen, käyttää cashback-ominaisuutta kaupassa asioidessaan. Eli käytännössä nostaa käteistä kaupan kassalta. Kannattaa tosin ensin selvittää, että millä kortilla se onnistuu ja missä kaupassa, koska kaikilla korteilla ei voi nostaa käteistä kaikissa kaupoissa.

Pankkikortti toimii tavallaan myös käteiskukkarona. Siinä on kätevä lähimaksuominaisuus, jolla voi maksaa ostoksia aina 50 euroon saakka. Sen vuoksi moni vanhempi hakeekin lapselleen korttia, koska harvaa kantaa käteistä mukanaan ja vanhemman on helppo kännykällä siirtää lapsen viikkoraha hänen tililleen. Siirrot nykyään näkyvät tilillä melkein välittömästi ja lapsi voi sitten itse joko käydä nostamassa käteistä tai käyttää korttiaan maksamiseen. Samalla lapsi ei myöskään pääse ylittämään tiliään, kun kortissa ei ole luotto-ominaisuutta.