Menu

Prepaid-luottokortit

Prepaid-luottokortti on mainio vaihtoehto perheen nuorimmille tai vaikkapa lahjaksi. Prepaid-kortti toimii siten, että maksat pelkästään avausmaksun ja talletat korttiin haluamasi rahasumman. Kortti toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa Visa tai Mastercard pankki- tai luottokortti. Minimi ikäraja Prepaid-luottokortin omistajalle on 7-vuotta.

Suosittuja Prepaid-luottokortteja

Monipuolinen maksukortti
(Ei vuosimaksua!)

Vuosimaksut0€
Ilmaiset nostokulut-
Todellinen vuosikorko0%


Hyödynnä monipuoliset N26 edut

Vuosimaksut9,90€ / kk
Ilmaiset nostokulut
Todellinen vuosikorko0%Loistava lahjaidea lapselle tai nuorelle

Max. luottoraja0€ (Prepaid)
Korotonta maksuaikaa0 päivää (Prepaid)
Todellinen vuosikorko- (Prepaid)


Miten prepaid luottokortti toimii?

Prepaid luottokortti mahdollistaa kortin käytön samaan tapaan, kuin tavallisen luottokortin. Erona tosin se, että kortilla pitää olla ladattuna saldoa, jotta sitä voi käyttää. Idea on sama, kuin prepaid puhelin- tai nettiliittymissä. Eli kun minuutit tai dataraja tulevat vastaan, niin tarvitsee ladata uudestaan lisää puheaikaa tai dataa.

Suurin ja tärkein ero tavalliseen korttiin on, että ei tarvitse sitoutua tietyn pankin asiakkaaksi tai tiettyyn luottotiliin. Prepaid kortit ovat tosin vielä Suomessa verrattain harvinaisia. Usein niissä on mukana jokin nettilompakko (netissä toimiva maksupalvelu) kuten Skrill Prepaid Mastercard tai Neteller Net+ Mastercard. Suomessa toimivista pankeista Aktia laskee liikkeelle prepaid luottokortteja.

Onko Prepaid Mastercard kätevä maksutapa?

Prepaid Mastercard toimii kotimaassa sekä ulkomailla että nettikaupoissa. Sen avulla voi maksaa ilman pelkoa siitä, että omat luottokorttitiedot joutuvat rikollisten käsiin. Nimittäin joskus netissä tulee vastaan aidolta näyttäviä verkkokauppoja, jotka ovatkin tosiasiassa huijauksia, joilla kerätään pahaa-aavistamattomien kävijöiden luottokorttitietoja. Prepaid luottokortilla maksaessaan voi olla huoleti, koska mikäli kortilla ei ole saldoa, niin sillä ei huijarit voi tehdä mitään. Kortin voi myös ostaa lahjaksi, jos ei halua antaa käteistä tai nykyisin jo harvinaista lahjashekkiä. Joihinkin nettipalveluihin rekisteröityessään tarvitsee myös antaa luottokorttitiedot ja mikäli ei halua käyttää omaa korttia, niin silloin prepaid Mastercard on vaihtoehto.

Prepaid luottokorttien plussat ja miinukset

Positiivista on se, että prepaid maksukortti on sellainen, että kortin voi saada oikeastaan kuka tahansa. Nythän ei siis haeta luottotiliä vaan korttia, johon voi ladata arvoa, kuin bussikorttiin konsanaan. Et myöskään voi ylittää tiliäsi, koska kortilla voi maksaa vain sen verran, kun sille on ladattuna rahaa. Eli omaa taloutta on hieman helpompi hallita.

Negatiivista taas ovat kortin kulut, koska ne ovat luonnollisesti korkeampia, kuin tavallisissa luottokorteissa. Esimerkiksi Aktian kortissa avausmaksu on 5€ ja käteisnosto muulla, kuin Otto-automaatilla maksaa kiinteän 2,5€ maksun sekä 2.5% nostosummasta. Prepaid luottokortti ei myöskään sisällä usein muissa korteissa olevia lisäetuja, kuten vakuutuksia (ostoturva- tai matkavakuutusta) Kortilla maksaessa ei myöskään ole mahdollista saada korotonta maksuaikaa, joten kortti ei tarjoa samaa joustoa, kuin tavalliset luottokortit.

Tavallinen luottokortti tuleekin halvemmaksi, kuin prepaid luottokortti. Eli kannattaa vielä tarkasti harkita kannattaako prepaid maksukortti vai olisiko tavallinen parempi. Tavallisia luottokortteja pääset katsomaan etusivun vertailusta.